top of page

VEELGESTELDE VRAGEN

-V: Wij hebben een proforma factuur nodig voor de successierechten, maar weten nog niet welke grafzerk wij zullen laten plaatsen.

A: Wij kunnen u onmiddellijk een proforma factuur opmaken en de grafzerk word geplaatst wanneer u dat wil. u hoeft nog geen exacte keuze te maken, doch de uiteindelijke factuur zal niet hoger mogen zijn dan de proforma factuur.

-V: Wanneer moet de proforma factuur binnen zijn voor de successierechten?

A:  Normaal gezien moet alles binnen zijn bij de notaris binnen de vijf maanden na het overlijden.

-V: Wij zouden graag een kleurenfoto op het graf willen hebben, verkleurd die niet van de zon?

A: Nee, vroeger werd de papieren foto ingegoten in polyester, nu word die ingescand en ingebakken in porselein.

-V: Wij hebben geen "mooie" foto voor op het graf te plaatsen.

A: Geen probleem, de foto kan digitaal bewerkt worden. Kledij, achtergrond, litteken, ogen kunnen allemaal bijgewerkt worden.

-V: Vanaf wanneer kan een grafzerk geplaatst worden?

A: Dit hangt ervan af of dit een grafzerk is op een kelder, of op de volle grond. Op een kelder kan die onmiddellijk geplaatst worden, Op de volle grond, wacht men best een paar maanden, totdat de grond niet meer inzakt.

 

-V: Onze grafzerk is aan het wegzakken...wat nu?

A: Dit kan altijd gebeuren, zelfs als die al verschillende jaren stabiel is blijven staan. Neem contact op met ons, en indien het een grafzerk is die wij geplaatst hebben, rechten wij die gratis.

-V: Hoe onderhoud ik het best mijn grafzerk?

A: Graniet vraagt geen onderhoud! U kan een granieten grafzerk altijd eens afwassen met water met een beetje detergent in. Arduin regelmatig afwassen met bleekwater of eventueel een lichte stalen borstel.

-V: Een familielid is overleden, en wordt begraven onder een bestaande grafzerk, wat moet ik doen?

A: Neem contact met ons op, en wij nemen de grafzerk zo spoedig mogelijk weg, passen de tekst aan, laten eventueel een foto bijmaken, en plaatsen die nadien terug.

-V: Ik heb een eigen ontwerp van grafzerk, kan ik die laten maken bij jullie?

A: Zeker, geen probleem, wij zullen u bijstaan met raad en daad, en kunnen de grafzerk stap voor stap afwerken. U kan het gehele proces volgen, zodat u exact krijgt wat u wenst.

-V: er ontbreekt een letter van een grafzerk kan ik die opnieuw verkrijgen?

A: Geen enkel probleem, wij bekijken het lettertype en de grote van de letter of cijfer en bevestigen een nieuw exemplaar op het graf.

WAT ONDERSCHEIDT NATUURSTEEN DEMEYERE VAN DE CONCURRENTEN?

Wij staan gekend voor een top service naar de klanten toe. Dit van de grootste projecten tot de kleinste herstellingen.

De rijke geschiedenis aan vakkennis samen met de modernste technieken is de beste combinatie om elk natuursteenproject tot een goed einde te brengen.

bottom of page